onsdag 6 mars 2013

Raw Food - Ruccola-, apelsin- och fänkålssallad

Sallad med ruccola, apelsin och fänkål
En superläcker sallad som är raw och går snabbt att göra i ordning! Kommer från läckra kokboken Going Raw av Judita Wignall som jag rekommenderar om man är nyfiken på Raw Food, finns en massa läckra recept i den! Kostar runt £12 på Amazon, kolla in här!

Jag tycker det hela blir lite godare och smakar lite mer om man blandar ner rivet apelsinskal och pressad vitlök i dressingen, men i originalreceptet är det utan, så testa dig fram!

Ingredienser
2-3 portioner

SALLAD:
60 g ruccola 
2 mindre apelsiner, filéade
1 litet fänkålsstånd, skivat i tunna skivor
1 granatäpple, kärnorna
35 g valnötter, lätt hackade
1 schalottenlök, finhackad

DRESSING:
1 dl pressad apelsin
2 msk olivolja
(ev. 1 pressad vitlöksklyfta)
(ev. 1 tsk rivet apelsinskal)
havssalt

Gör så här:
Blanda alla ingredienserna till salladen. Blanda ingredienserna till dressingen. Häll dressingen över salladen vid servering och vänd runt.

Dressing och sallad kan förvaras 2 dagar i kylskåp oblandade.

Näringsinnehåll:

Energivärde per portion

Energi1637 kJ/392 kcal
Protein8,3 g
Kolhydrat21,5 g varav sockerarter 21 g
Fett28,4 g varav mättat fett 3,5 g
Fiber10,1 g




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar